Pare că vine iarna și pe la noi, avem temperaturi cu minus și prietenii noștri câini au nevoie de mai multă grijă acum.

Când simțiti că vă e frig chiar și cu haine groase pe dvs trebuie să fiți atenți la câinele dvs. Câinii tineri, energici fac mai bine față acestei perioade. Puii și adulții vor consuma mai multe resurse pentru a-și menține temperatura corporală.

Poate doar câinii din rasele nordice să fie în zona lor de confort, pentru ceilalți e nevoie să le asigurați un adăpost uscat și feriți de curenți de aer.

Apa proaspătă e o problemă, paradoxal iarna, animalele suferă mai mult de lipsa apei. Puteți face un gest frumos să lăsați un vas cu apa pentru animalele nimănui. Pentru a preveni înghețul puteti pune un băț sau un obiect plutitor într-un vas cu un diamentru mai mare.

În materie de cuști pentru exterior gama e foarte variată, unele sunt izolate foarte bine termic, altele vin chiar cu un mic calorifer. Cel mai important e să nu lăsați animalele ude. Ștergeti-le și oferiți-le un loc călduros până li se usucă blana.

Lăbuțele trebuie verificate, mai ales dacă pe stradă s-a dat cu material antiderapant. Dacă observați gheață prinsă de blană spălați cu apă călduță și uscați blănița. Puteți ruga grommerul dvs să îi tundă blana dintre pernițe scurt pentru a facilita curățarea lor. Pielea de pe pernițe poate suferi degeraturi sau să devină aspră și atunci vă recomandăm să îi dați cu cremă special concepută pentru asta cum este Dermoscent BioBalm.

Accidentele se pot întâmpla oricând!

Avem în zonă multe lacuri. NU lăsați animalele să calce pe suprafața apei chiar dacă pare înghețată!!!

Au murit câini în modul ăsta. Plimbatul în lesă este sfânt, prevenind multe accidente.

Câinii sunt înzestrați cu blană pentru rolul ei de protecție, iarna împotriva frigului, vara împotriva razelor solare. Dacă aveți un câine cu blana tunsă conform rasei, puneți-i o hăinuță înaintea plimbării. Există și pantofi pentru căței. Câinii cu blană dublă nu necesită haine, dar e important să fie periați regulat și cel puțin primăvara și toamna să aibă partea de o sesiune de cosmetică în care să fie spălați și periați de un profesionist.

Blanița se perie regulat, dacă gasiți zone încurcate cumparați un descâlcitor.

Suntem pregătiți să vă oferim serviciile și produsele de care aveți nevoie pentru a le oferi cea mai bună îngrijire prietenilor dvs.

 

Dr. Karla Radi-Ciupercă,

Medic veterinar