Când spui vară, fructe de vară deja simt parfumul căpșunilor și îmi amintesc cum le culegeam și le mâncam cu puțin pământ pe ele dacă plouase de curând.

Timpul a trecut, m-am făcut medic veterinar și mi-am luat un câine pe care vreau să îl îngrijesc la fel ca pe copilul meu, el fiind de fapt primul meu copil, cu blană.

Avem tendința să ne umanizăm câinii oferindu-le din alimentele noastre, dar oare toate sunt bune pentru câini?

Astazi voi discuta despre căpșuni, fie că le cumpăr sau aștept să se coacă cele din grădină, vreau să știu dăcă Skoda (câinele familiei) le poate mânca.

Câinii au voie să mănânce căpșuni, dar ce e cel mai important este să știm ce conțin acestea.

Pe lângă cantitatea de apă considerabilă, căpșunile conțin vitamina C. Câinii sunt capabili să își sintetizeze singuri vitamina C din nutrienții ingerați, deci aceasta nu este cea mai mare calitate a alimentației câinilor cu căpșuni, dar ANTIOXIDANȚII conținuți fac din ele un fruct excelent pentru câini.

Flavonoidele, fitofenolii și acidul elagic fac din acest fruct de vară o explozie de antioxindați care poate fi dat cu toată încrederea câinilor.

Căpșunile sunt de asemenea o sursă excelentă de Magneziu! De fapt o cană de căpșuni conține aproape o treime  (0.6 micrograme) din doza zilnică recomandată la câine (1.9 micrograme).

Mai mult de 3 grame de fibre se găsesc într-o cană de căpșuni și vestea cea mai bună, au doar 49 de calorii. Prin comparație o cană de zmeură are 64 de calorii, o diferență apreciabilă dacă ai un câine la dietă.

Proaspete sau congelate pot fi oferite câinelui, în schimb nu vă recomand să le dați căpșuni din conserve sau din compoturi. Pentru a maximiza beneficiile nutriționale oferiți-le căpșuni de sezon, chiar culese din grădina dvs.

Mai mult decât nutriție, căpșunile se pot transforma în recompense atunci când exersați comenzi noi cu prietenul dvs cu blană. Sugestia mea este să le tăiați în 4 și să le oferiți.

 

 

Sursa articol: Dr. Ernie Ward